Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Egyedi bélyeget bocsájtott forgalomba Áder János a Víz világtalálkozóra

IT/Tudomány, 2016.11.21

A víz a 21. század egyik legfontosabb kérdése - mondta el Áder János köztársasági elnök, aki hétfőn egyedi bélyeget bocsájtott forgalomba a budapesti Víz világtalálkozó 2016 alkalmából, a Sándor-palotában.

Egyedi bélyeget bocsájtott forgalomba Áder János a Víz világtalálkozóra Hozzáfűzte: az emberi fogyasztásra alkalmas, hozzáférhető édes víz mennyiség a Földön lévő összes víz mindössze 0,007 százaléka. Ezt ráadásul szennyezzük is, miközben a bolygó lakossága növekszik.

A világméretű vízválság elkerülésére 15-20 év áll rendelkezésre. Nem csupán arról van szó, hogy tudunk-e megfelelő mennyiségű élelmet termelni, de a víztől függ az ipari fejlesztés, a környezeti fenntarthatóság, az egészségügy, a víz hiánya pedig politikai konfliktusokhoz vezethet - mutatott rá a köztársasági elnök.

2013-ban sikeres Víz világtalálkozót rendeztek Budapesten, az itt megfogalmazottak beépültek az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által elfogadott fenntartható fejlődési célok közé - idézte fel Áder János, aki szerint az idei, november 28. és 30. között megrendezendő tanácskozás az előrejelzések, a jelentkezők és a bemutatkozó vállalkozások száma alapján ugyanilyen sikeres lehet.

A köztársasági elnök hangsúlyozta: méltán világhírűek a magyar bélyegek, hiszen esztétikai értéküket, vizualitásukat és grafikai színvonalukat tekintve is a világ élvonalába tartoznak. A Víz világtalálkozó alkalmából kibocsájtott bélyeg sikeresen tükrözi a tanácskozás fő üzenetét és szlogenjét, azt, hogy a víz összeköt.

Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a nyolcvanezer példányban kibocsájtott bélyeg kiváló eszköz arra, hogy felhívjuk a figyelmet a víz fontosságára, értékére és védelmére.

A Laczkó Anita művész által tervezett, hétfőtől megvásárolható, 400 forint névértékű bélyegkisív egy vízből kiemelkedő, vízcseppek alkotta különleges madarat ábrázol - fűzte hozzá Illés Zoltán.
(MTI)

Galériánk

Egyedi bélyeget bocsájtott forgalomba Áder János a Víz világtalálkozóra Egyedi bélyeget bocsájtott forgalomba Áder János a Víz világtalálkozóra Egyedi bélyeget bocsájtott forgalomba Áder János a Víz világtalálkozóra


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!