Hangfalak széleskörű használata

IT/Tudomány, 2019.12.09

Okoseszközeink méltó kiegészítője lehet a hangfal, mely nem csak az otthoni összejövetelek felturbózásához jelenthet megoldást, hanem feldobhatja a takarítást, a főzést és egyéb háztartási munkákat, vagy egyszerűen a zene könnyedén ellazíthatja egy kád vízben.

Hangfal Pihenés, buli, munka, minden embernek más körülmények között van szüksége az ismerős és szeretett dallamokra.

Azonban mindehhez nem elegendő - minőségi és élettartambeli okok miatt - az okostelefon vagy a laptop hangszórója, esetleg egy zenei tv csatorna adója. Mindehhez szükség van egy jól funkcionáló és megbízható hangszóróra. Azonban vásárlás előtt érdemes tisztáznia, hogy mi az elsődleges célja a megvásárolni kívánt hangszórónak.

Milyen fajtái ismertek a hangfalaknak?

A hangszórókat különböző eszközökhöz lehet csatlakoztatni, azonban akár mindnél változhat a csatlakozás módja. Létezik vezetékes hangfal, mely önmagában funkcionál, és adathordozókkal lehet a megfelelő lejátszási listát megszólaltatni, ám vannak olyan hangszórók, amelyeket kifejezetten a tévéhez, az asztali számítógéphez lehet csatlakoztatni. Mindemellett ma már léteznek vezeték nélküli - Bluetoothos hangszórók is, amiket távolról, minden további eszköz nélkül képes hozzárendelni az okos eszközeihez.

Elhelyezésének szempontja is fontos, mivel léteznek külön bel- és kültéri hangszórók egyaránt, melyet megkülönböztet anyaguk, az időjárás viszontagságaitól való ellenállóképességük és strapabíró képességük.

Mindemellett megkülönböztethetünk aktív és passzív hangfalat egyaránt. Míg az előbbi beépített erősítővel rendelkezik, így azt közvetlenül lehet csatlakoztatni a hang forrásához, mint a laptop, az okostelefon vagy a tv, addig az utóbbi esetében külön meg kell vásárolni az erősítőket.

További tudnivalók

Érdemes hangfal vásárlás előtt végiggondolnia az igényeket, és azoknak megfelelő hangfalat választani. Manapság egyre elterjedtebbek az úgynevezett utazó, vagyis hordozható hangfalak, amelyeket az akkumulátoruknak köszönhetően bárhol igénybe veheti. Abban az esetben, ha nagyban gondolkozik és térhatást szeretne elérni a helyiségben, akkor érdemes egy 5. 2 hangfal szettet beszerezni, így a kihangosított filmben érezheti magát vagy esetleg a táncparkett közepén.

Már távvezérlésre is képesek a készülékek, amelyeket a szoba bármely pontjáról irányíthat, legyen távirányító vagy az okos készüléke a segítségére. Állíthatja a hangerőt, átléptetheti a zeneszámokat vagy leállíthatja a zenét, esetleg visszatekerheti a kedvenc részéhez anélkül, hogy meg kellene mozdulnia.

Amennyiben nem tudja, hogy milyen típusú hangfalat válasszon, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos termék részletes leírása alapján megtalálhatja az önnek megfelelőt.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!