Ismét lesz magyar előadója a TED-konferenciának

IT/Tudomány, 2017.03.11

Kocsis Tamás webfejlesztő személyében ismét lesz magyar előadója a TED-konferenciának.

A TED New-York-i központja a hét végén tette közzé az áprilisi 24-én kezdődő, TED2017 - The future you című ötnapos vancouveri rendezvényének előadói névsorát. A 74 fős listán Garri Kaszparov sakknagymester és Elon Musk amerikai üzletember is szerepel.

A magyar résztvevő, a 32 éves Kocsis Tamás egy internetes cenzúrát megnehezítő hálózati megoldása révén vált ismertté. A középiskolai végzettséggel rendelkező informatikus fejlesztése azért különleges, mert internetes kapcsolat nélkül is lehetővé teszi az egyszer már letöltött weblapok elérését, és a számítógépek közötti kommunikációs lehetőségeket kihasználva a terjesztését is. A fejlesztés iránt Kínából, Oroszországból és Brazíliából is érdeklődnek - közölte az MTI-vel az IThon.info honlap.

A TED-konferenciákat 1990 óta minden évben megszervezik. Az előadások legfeljebb 18 percesek lehetnek, és olyan gondolatokról szólnak, amelyekkel a szervezők szerint érdemes megismerkednie a világnak.

TEDx néven már több országban, így Magyarországon is rendeznek előadásokat, azonban az amerikai kontinensen eddig csupán két magyar, Polgár Judit nemzetközi sakknagymester és Csíkszentmihályi Mihály pszichológus szerepelhetett előadóként.

A belépőjegyek ára a 2017-es rendezvényre 17 ezer amerikai dollár, de már mind elkelt. A vancouveri nézőtéren csak 1200 ember foglalhat majd helyet, de később a TED honlapján bárki ingyenesen, akár magyar feliratozással is megtekintheti az előadásokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!