László Ervinről készített filmet egy amerikai televízió csatorna

IT/Tudomány, 2017.04.05

Egy modern zseni élete címmel készített dokumentumfilmet a magyar származású László Ervin író, tudományfilozófus életéről és munkásságáról egy amerikai közszolgálati televízió.

A Public Broadcasting Service (PBS), az Egyesült Államok legelterjedtebb közszolgálati televíziós csatornája egy hatvan perces dokumentumfilmet szentelt László Ervin életművének megismertetésére és nézeteinek népszerűsítésére - olvasható a László Ervin által 1993-ban életre hívott Budapest Klub MTI-hez eljutatott közleményében.

A számos kötet szerzőjeként ismert, eredetileg zongoraművész László Ervin tagja a tudósokból álló Római Klubnak, amely az 1970-es években elsőként hívta fel a világ figyelmét a klímaváltozás veszélyeire. Gondolkodásának alaptézise az egész glóbuszt egységbe foglaló világszemlélet.

"Szívesen álltam a PBS megkeresésére kameráik elé, mert ez a film talán olyanokhoz is eljut majd, akik eddig nem tudtak kapcsolódni az új tudatosság világszerte létező mozgalmaihoz" - idézi az Olaszországban élő gondolkodót a közlemény, amely szerint a dokumentumfilm premierje a chicagói Peggy Notebaer Természeti Múzeumban lesz április 30-án.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!