Miért az üvegfólia az egyik leghatékonyabb kijelzővédő?

IT/Tudomány, 2020.09.18

Hacsak nem tudsz évente többször új telefont venni, vagy súlyos tízezreket kijelzőcserére költeni, mindenképpen szerezz be a telefonodhoz üvegfóliát.

Üvegfólia Természetesen nem mindegy, milyet választasz, hogyan teszed fel vagy veszed le, ezekről a témákról olvashatsz kicsit bővebben ebben a cikkben.

Miért kell védeni a telefon vagy tablet kijelzőjét?

Mindenki látott már pókhálósra tört vagy szétfolyt kijelzőjű telefont. Ha szétfolyik a kijelző, akkor utána hiába kapcsolod be, nem tudsz semmit elindítani rajta. A pókhálós vagy repedt kijelzőnél még lehet, hogy annyira szerencséd van, hogy nem azon a részen tört össze, ahol a legfontosabb funkciók vannak, és korlátozottan azért használható a telefon. A törött vagy szétfolyt kijelzőt nem lehet javítani csak cserélni, és ez igen költséges mulatság.

A fentieken túlmenően a kijelző sérülését az is okozhatja, ha van mellette más tárgy, például pénzérme, kulcscsomó a zsebedben. Ezektől a telefon könnyen karcos lesz és egy idő után nehezen olvasható.

Sokan legyintenek erre, mondván: “Van biztosításom!”, de érdemes utánaszámolni. Míg a kijelzővédelem 1.000 - 8.000 forint, a biztosítás önrésze, amit mindenképpen ki kell fizetni általában minimum 10 ezer forint, nem is beszélve arról, hogy a javítás idejére le kell mondanod az eszközről. Tehát mindenképpen érdemes a kijelző védelemről gondoskodni.

Mindenképpen az edzett, hajlékonyabb üvegfólia a jobb választás, és érdemes megbízható helyről rendelni, ahol nem azért adják drágábban a terméket, hogy azt hidd, jó minőséget vettél. A Phonelinestore például nem névtelen fóliákat, hanem a Joway márkájú üvegfóliákat forgalmazza.  

Hogyan válassz kijelzővédőt?

Először is gondold át, hogyan szoktad a telefont használni. A zsebedben tartod, van-e tartója, milyen sűrűn szoktad elejteni. Ezután meg kell határoznod, mennyit tudsz rá költeni. Ha ezek megvannak, akkor kezdd el a keresést.

A legfontosabb szempontok a keresésnél:

  • sík legyen vagy ívelt
  • 2D, 3D vagy több
  • milyen keménységű legyen
  • mennyire hajlékony
  • normál fólia, üvegfólia vagy folyékony, UV lámpával megszilárdított képernyővédelem legyen
  • olcsóbb vagy drágább legyen, mi fér bele a költségvetésbe
  • milyen az illeszkedése

A normál fólia csak a karcolástól védi meg a telefonod, az üvegfólia és a folyékony kijelzővédő az ütésektől is.  

Az olcsóbb fóliák általában kevésbé megbízhatóak és tartósak. Azért az általában elvárható egy üvegfóliától, hogy legalább egy fél évet bírjon ki, ne engedjen el a ragasztás és ne penderedjen fel a sarkain.

A 3D fóliáknál jobban oda kell figyelni a felrakásra. Ha telefontok is védi a telefont, a 3D fólia legtöbbször nem használható, mert a tok felnyomja a fólia széleit. Ebben az esetben olyan fóliát érdemes választani, amely nem fut ki teljesen a kijelző széléig, hanem körben van egy mm szabad hely.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!