Országjárásra indult egy mobil tanterem a Mobidik program keretében

IT/Tudomány, 2017.02.06

Ebben a félévben az ország tizenöt pontjára jut el egy mobil, a legmodernebb számítástechnikai eszközökkel felszerelt tanterem, amely Magyarország digitális oktatási stratégiájának bevezetését támogatja a köznevelésben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztosa hétfőn Komáromban, a program első állomásán.

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette: a mobil tanterem az ország minden pedagógiai oktatási körzetében egy-egy hetet tölt el, összesen négyezernél több diákot ér el. Az oktatókonténer felszereléséhez társadalmi felelősségvállalás alapján olyan cégek járultak hozzá, melyek fontosnak tartják az oktatás fejlesztését.

Matolcsy Miklós, a Mobidik névre keresztelt program vezetője elmondta, délelőttönként pénzügyi tudatosság, informatika és programozás, valamint fenntarthatóság témakörében oktatják a diákokat, egy napon pedig klasszikus tárgyakat, például a történelmet népszerűsítik digitális eszközökkel.

Délutánonként szakköri formában, kisebb csoportokban Lego-robotok programozásával, háromdimenziós nyomtatással és szkenneléssel, valamint kódolással foglalkoznak a tanulók. Az egyhetes ciklusban két alkalommal tanároknak, illetve szülőknek tartanak szakmai bemutatót a jövő osztályáról.

Matolcsy Miklós az MTI-nek elmondta, az első félév után a mobil digitális tantermet eljuttatják az Erzsébet-táborokba, a 2017-18-as tanévben pedig az informatikai szakmát népszerűsítik a konténerrel száz kiválasztott iskolában.

A Mobidik program hosszú távú terveiben tizenöt ilyen konténer elkészítése szerepel, ezek 2017 és 2019 között ezernél több helyszínre jutnának el - ismertette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!