Tizenöt városban szervezik meg idén a lányok napját

IT/Tudomány, 2016.04.04

Magyarországon tizenöt városban szervezik meg április 28-án a lányok napja programsorozatot, amelynek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló lányok jobban megismerhessék a természettudományok különböző területeit intézményi és vállalati szinten egyaránt.

A Nők a Tudományban Egyesület (NATE) szakmai partnerei az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) és a Szövetség a Digitális Gazdaságért (IVSZ) támogatásával ötödik éve szervezi meg a programot, idén Budapesten, Debrecenben, Gödöllőn, Győrben, Hatvanban, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Oroszlányban, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokok, Vácon és Veresegyházán - közölte az egyesület az MTI-vel.

A lányok napja eredetileg amerikai kezdeményezésre jött létre és évente az összes csatlakozó országban ugyanazon a napon rendezik meg. A program hosszú távú célja, hogy felhívja a lányok figyelmét a természettudományokhoz, technológiához, mérnöktudományokhoz és informatikához szorosan kapcsolódó pályákra.

A sorozatban többek közt olyan vállalatok, kutatóintézetek, egyetemek nyitják meg kapuikat idén mint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Kara, a Gábor Dénes Főiskola, a Magyar Tudományos Akadémia Kutatóintézetei, a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, az Audi, a Braun, a Bosch, a General Electric, a Google, a LEGO vagy a Magyar Telekom.

A lányok napját április elsején a Tanárok a lányokért előkészítő nap előzte meg, amelyen középiskolai tanárok ismerkedhettek meg a programmal, a műszaki területek továbbtanulási lehetőségeivel, találkozhattak cégek és intézmények képviselőivel is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!