Video Games Live koncert is várja a budapesti PlayIT látogatóit szombaton

IT/Tudomány, 2016.11.24

Először lesz látható a Video Games Live (VGL) koncert Magyarországon. A multimédiás műsor, amelyben a legnépszerűbb videojátékok zenéi lesznek hallhatók szimfonikus zenekar, szólisták és kórus előadásában, az őszi budapesti PlayIT Show vásáron és kiállításon várja az érdeklődőket szombaton a Hungexpón.

Az esti show, amelyet a különböző videojátékokból származó exkluzív felvételek kísérnek, öt kontinens harminc országában több mint háromszázszor volt már látható - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az egynapos kiállítás és vásár közönsége 36 ezer négyzetméteren, több mint száz helyszínen válogathat a programokból, valamint a számítógépes és a konzolos játékokból és a szimulátorokból. Tizenhárom helyszínen az esportokkal, az innovációs arénában pedig egyebek mellett a robotikával, a virtuális valósággal, a zöld energiával, a háromdimenziós nyomtatással és a startup vállalkozásokkal ismerkedhetnek. Lesz cosplay verseny és videós zóna a legnépszerűbb magyar videobloggerekkel.

A programokat színpadi műsorok és beszélgetések kísérik.

A PlayIT Charity kezdeményezés keretében jótékonysági aukciót szerveznek. A szervezők felhívására a vloggerek árverésre ajánlották fel kedvenc tárgyaikat, hogy a befolyó összegből steril szoba kialakításával támogassák egy 10 hónapos, a vérrák egy súlyos fajtájában szenvedő szegedi kisfiú gyógyulását. Az aukciót a szombati rendezvény keretei között tartják.

Kelet-Közép-Európa legnagyobb gamer és IT rendezvényére mintegy 30 ezer látogatót várnak a szervezők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!