A többség használt autót vásárolna egy felmérés szerint

Kék hírek, 2018.03.23

Magyarországon a válaszadók 52,6 százaléka használt autót vásárolna, a japán és német autók a legnépszerűbbek - derül ki a Vezess.hu és az Autó Magazin közös felméréséből.

Az autós folyóirat és a honlap pénteki közleménye szerint új gépkocsit a válaszolók 32 százaléka tervez venni a következő 2 évben, arányuk 0,8 százalékkal csökkent tavalyhoz képest.

A legtöbben, 37,4 százalék, német használt autót venne, japán járművet 26,4 százalék, franciát pedig 12,6 százalék vásárolna. Új vétel esetén több mint 80 százalék japán vagy német autót venne, mintegy 40 százalékuk pedig franciát.

A közlemény érdekes változásnak nevezi, hogy a kelet-európai térségben készült autókat tavaly 30,9 százalék, idén viszont már 54,9 százalék említette vásárlási lehetőségként. A dízelautóban gondolkodók aránya 34 százalékról 31,2 százalékra mérséklődött egy év alatt, amit a felmérés készítői a dízelmotorokról szóló hírekkel indokolnak. Hozzátették, Magyarországon a gázüzemű autók sem népszerűek, hiszen csupán 1,1 százalék kedveli ezeket, miközben a kontinens átlaga 2,7 százalék. Meghaladja viszont az európai arányt a hibrid autók kedvelőinek 10 százalékos aránya Magyarországon - írták.

A 15 országra kiterjedő kutatásban több mint 12 ezren vettek részt - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!