Átadták az M70 autópálya Letenye és Tornyiszentmiklós közötti szakaszát

Kék hírek, 2019.12.13

Átadták pénteken az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávosra bővített, Letenye és Tornyiszentmiklós-országhatár közötti szakaszát, amelyet ezután autópályaként használhatnak a közlekedők.

Átadták az M70 autópálya Letenye és Tornyiszentmiklós közötti szakaszát A 16,7 milliárd forintból megújított 13,7 kilométer hosszúságú útszakaszt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter avatta fel.

A tárcavezető beszédében hangsúlyozta, hogy 2019 rekordévnek számít a közúti közlekedés fejlesztésében, az idén minden eddiginél több pénzt fordítottak erre a területre, összesen 566 milliárd forintból valósultak meg beruházások.

A miniszter kifejtette: a színvonalas közúti hálózat alapvetően befolyásolja egy-egy térség gazdasági fejlődését és a helyiek életminőségét, ezért a magyar kormány a fenntartható gazdasági növekedés alapfeltételeként kezeli a közlekedési hálózatok üzemeltetését és azok folyamatos bővítését.

Továbbra is kiemelt célnak tekintik, hogy azokat a megyei jogú városokat és kiemelt gazdasági területeket, amelyek ma még csak kétsávos főutakon érhetőek el, bekapcsolják a gyorsforgalmi úthálózatba, az autópályák és autóutak pedig ahol lehet mindenütt elérjék az országhatárokat - mondta Palkovics László.

A Zala megyében átadott útfejlesztésnek köszönhetően szavai szerint akadálymentessé vált Magyarország és Szlovénia között az országhatáron átívelő nemzetközi forgalom, jelentősen lerövidült a menetidő Tornyiszentmiklós és Letenye között, nem utolsó sorban pedig biztonságosabbá vált a közlekedés.

Cseresnyés Péter kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi feladatokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) úgy fogalmazott, az egykori rossz hírűvé vált útszakasz, amelyen számos súlyos baleset történt, a "jövő útjává" válik, hiszen a térség gazdasága számára döntő fontosságú az infrastruktúra minősége. A beruházás hozzájárul ahhoz is, hogy a térségben élők szülőföldjükön találják meg boldogulásukat.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgató-helyettese a fejlesztés részleteit ismertetve elmondta: a Letenye Muraszemenye és Muraszemenye Tornyiszentmiklós közötti szakaszon az eddigi kétszer egysávos utat bővítették kétszer kétsávosra, a kivitelezés során öt új hidat és két vadátjárót építettek meg.

Hozzátette: az autóútból autópályává fejlesztett szakaszon ezután 130 kilométer óránkénti sebességgel haladhatnak a közlekedők.

Szólt arról is, hogy Európai Unió által támogatott projekt részeként Murarátkán növelték az árvízvédelem hatékonyságát, úgynevezett "csőhidak" beépítésével. (FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Átadták az M70 autópálya Letenye és Tornyiszentmiklós közötti szakaszát Átadták az M70 autópálya Letenye és Tornyiszentmiklós közötti szakaszát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!