Az Egyesült Arab Emírségekben alapított légitársaságot a Wizz Air

Kék hírek, 2020.03.02

A Wizz Air az Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC-vel (ADDH) közösen Wizz Air Abu Dhabi néven légitársaságot alapított az Egyesült Arab Emírségekben - közölte a Wizz Air hétfőn az MTI-vel.

Az új diszkont légitársaság 2020 őszén kezdi meg működését az ország fővárosában, Abu-Dzabi nemzetközi repülőterén. A Wizz Air a következő hónapokban pedig megkezdi a munkatársak felvételét - tették hozzá. Váradi József vezérigazgató a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy az új légitársaság Abu-Dzabi légi iparát környezetvédelmileg is fenntartható, hatékony üzleti modell meghonosításával támogatja.

Az ADDH vezérigazgatója szerint a Wizz Airrel kötött együttműködés hozzájárulhat ahhoz, hogy Abu-Dzabi nemzetközi szinten is versenyképes úti céllá váljon. Mohammed Hasszán esz-Szuveidi többek között a közlekedési összeköttetéseknek tulajdonítja, hogy az Egyesült Arab Emírségek tavaly 11,35 millió látogatót fogadhatott - írták.

Az ADDH decemberben közölte, hogy vegyes vállalat létrehozásáról írtak alá előzetes megállapodást a Wizz Air vezérigazgatójával. A bejelentés szerint az új társaság Afrikába és Indiába is indíthat járatokat. A Wizz Air ehhez kapcsolódva megerősítette, hogy az első Európán kívüli leányvállalatukkal más földrészek felé terjeszkednének.

Az ADDH 2018-ban nyilvánosan működő részvénytársaságként alakult. A portfoliójába tartozó állami vállalatok tevékenysége kiterjed többek között a közművekre, az idegenforgalomra, a szállításra, a logisztikára, a pénzügyi szolgáltatásokra, a médiára, az egészségügyre, az élelmiszeriparra és az infokommunikációs iparra - olvasható a közleményben.

A 2003-ban alapított Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságaként 121 repülőből álló flottát üzemeltet. Gépei több mint 700 útvonalon 45 ország 155 célállomására jutnak el. A csaknem 5 ezer alkalmazottat foglalkoztató céget a Londoni Értéktőzsdén jegyzik. A Wizz Air a december 31-ével zárult harmadik pénzügyi negyedévben rekordszintű, 21,4 millió eurós adózott nyereséget ért el. A cég éves gördülő utasforgalma a szeptember 30-ával zárult első pénzügyi fél évben elérte a 22,1 milliót, így az egy évvel korábbihoz képest 17 százalékos növekedést ért el. Árbevétele 21 százalékkal 1,6 milliárd euróra, adózott eredménye 85 százalékkal 371 millió euróra nőtt ugyanebben az időszakban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!