Betiltották Németországban az Osmanen Germania török nacionalista motoros bandát

Kék hírek, 2018.07.10

Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter betiltotta kedden az Osmanen Germania nevű török nacionalista motoros bandát, és elrendelte, hogy a szervezet hagyjon fel minden tevékenységével.

"A szervezet súlyos fenyegetést jelent az személyes szabadságjogokra és a lakosságra általában" - tudatta a minisztérium. A szervezet betiltását a tárca az egyesülési törvény előírásaival indokolja, és megállapítja, hogy az Osmanen Germania célja és tevékenysége a büntető törvénykönyvbe ütközik. A miniszteri rendelet az Osmanen Germania összes tagszervezetére is vonatkozik, miután 16 helyi szervezete van.

Kedd reggel a banda több tagjánál tartottak házkutatást Rajna-vidék-Pfalz, Baden-Württemberg és Hessen tartományokban, valamint Bajorországban.

A belügyminiszter világossá tette, hogy a német szövetségi és tartományi hatóságok egyaránt szigorúan fellépnek a szervezett bűnözés minden formája, így a bűncselekményeket elkövető motoros bandák ellen is.

"Aki elutasítja a jogállamiságot, az ne számítson tőlünk semmilyen megértésre" - szögezte le Seehofer.

A minisztérium tájékoztatása szerint egy március közepén elindított nyomozás tárta fel azokat a jogsértéseket, amelyek alapján az Osmanen Germania betiltása elrendelhető. A vizsgálat célja a motoros banda szervezeti felépítésének, irányításának és a helyi szervezetek közötti együttműködésnek a feltárása volt.

A hatóságok szerint az Osmamen Germania tagjai több támadásért is felelősek, amelyeket baloldali törökök, Recep Tayyip Erdogan török elnök bírálói és azok ellen követtek el Németországban, akiket Ankara kikiáltott a kudarcba fulladt 2016-os puccskísérlet kitervelőjének, az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen iszlamista hitszónoknak. Az Osmanen Germaniát az Erdogan vezette török kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) is támogatja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!