BKK: felfüggesztik az útépítést a Szentendrei úton

Kék hírek, 2019.12.20

Felfüggesztik télre az útépítést a Szentendrei út csillaghegyi részén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Azt írták: december 21-től a munkák tavaszi újrakezdéséig ismét mindkét irányban járható lesz a Szentendrei útnak a Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti egyirányúsított szakasza, és újra menetrend szerinti útvonalán jár a 134-es, valamint a 923-as busz is.

A munkák felfüggesztését a téli időjárással indokolták.

A rekonstrukciós munkákra a BKK tájékoztatása szerint az útburkolat elhasználódása miatt van szükség. A Szentendrei utat 1075 méter hosszan újítják fel, valamint megújul az Ürömi út Szentendrei útba torkolló 50 méteres szakasza és az ottani orvosi rendelő előtti terület.

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával megvalósuló rekonstrukció során újraaszfaltozás mellett ahol szükséges, teljesen új útpályaszerkezet épül, rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást, a vízelvezetési rendszert és a zöldfelületeket. Az útépítés miatt 25 fát vágtak ki és pótlásként 283-at ültetnek.

A fejlesztésről közölték: a Mátyás király úttól a HÉV-pálya kereszteződéséig a kötőréteg felhordásáig elkészült már az aszfaltburkolat felújítása, a záróréteget viszont csak tavasszal fektetik majd le.

A HÉV-kereszteződés és a Pünkösdfürdő utca között elkészült a teljes aszfaltburkolat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!