Egy fiatalkorú lányt is letartóztattak a dunavarsányi gyilkossággal összefüggésben

Kék hírek, 2020.01.17

Emberölés gyanúja miatt egy fiatalkorú lányt is letartóztatott a Budakörnyéki Járásbíróság a szilveszteri dunavarsányi gyilkossággal összefüggésben - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy hétfőn három, kedden további egy embert tartóztattak le, mert a gyanú szerint szilveszterkor dunavarsányi otthonában olyan súlyosan bántalmazták az ott lakó 56 éves férfit, hogy az áldozat belehalt sérüléseibe.

Az ügy ötödik gyanúsítottját - aki az elkövetéskor még nem töltötte be a 14. életévét - a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja.

A bíróság a kényszerintézkedést azzal indokolta: tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökik, elrejtőzik és a felelősségét alátámasztó adatot semmisít meg.

Mivel a lány még nem töltötte be a 14. életévét, büntetésként csak javítóintézeti nevelés szabható ki. A bíróság a letartóztatás végrehajtásának helyeként is a javítóintézetet jelölte meg - írták a közleményben.

A döntés ellen a gyanúsított törvényes képviselője fellebbezést nyújtott be, ezért a végzés nem végleges, de végrehajtható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!