Egy nőt prostituáltként dolgoztató emberkereskedőket fogtak el

Kék hírek, 2020.07.02

Elfogott a rendőrség két férfit, aki egy nőt prostituáltként dolgoztatott 2017 óta Magyarországon, Németországban és Ausztriában - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták: a gyanú szerint 2017 elején a 40 éves szegedi férfi feleségével megvette az akkor 19 éves lányt a barátjától, majd elvették iratait, megverték, és folyamatos fenyegetéssel rávették, hogy prostituáltként dolgozzon, a bevételt pedig adja nekik.

A nőről fotókat készítettek, amelyekkel szexuális szolgáltatást nyújtó oldalakon hirdetéseket adtak fel. A házaspár a szexuális szolgáltatással keresett pénzt - több mint tízmillió forintot - elvette el a nőtől.

Hozzátették: az áldozat Nürnbergben konfliktusba keveredett egy vendéggel, és megpróbált elszökni, de futtatói elfogták, összeverték, és életveszélyesen megfenyegették. Később úgy szabadult el tőlük, hogy Németországban egy 42 éves, másik magyar férfi kedvességet, megértést és szerelmet színlelve közös jövővel hitegette, ezért neki kezdett el dolgozni, ugyancsak prostituáltként. A férfi szintén elvette tőle a megkeresett pénzt.

A KR NNI nyomozói kedd reggel összehangolt akcióban elfogták a két férfit, otthonukban kutatást tartottak, és bizonyítékokat foglaltak le.

A két férfit személyi szabadságától megfosztott sértett sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal, a sértett sanyargatásával, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A szegedi férfi feleségét még keresik a rendőrök - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!