Egy pulóver miatt ölte meg munkatársát egy férfi Csolnokon

Kék hírek, 2020.06.24

A Tatabányai Törvényszék első fokon tíz és fél év börtönbüntetésre ítélt egy férfit - aki egy pulóver elvétele miatt kialakult vitában, kábítószer hatása alatt - leszúrta munkatársát Csolnokon - közölte a törvényszék sajtótitkára szerdán az MTI-vel.

Sós Réka tájékoztatása szerint 2018 szeptemberében egy régészeti feltáráson a későbbi áldozat felvette ismerőse pulóverét, aki emiatt azt követelte tőle, hogy vegyen neki egy ugyanilyen ruhadarabot, vagy fizessen 26 ezer forintot.

Mivel a sértett néhány napig nem ment dolgozni, munkatársa úgy vélte, hogy nem kívánja rendezni a köztük lévő vitát.

Később Csolnokon egy kocsma előtt találkoztak és az elkövető ököllel arcon ütötte a sértettet, aki a földre esett. Miközben a jelenlévők sikertelenül próbálták szétválasztani a két embert, a támadó egy késsel nagy erővel mellkason szúrta a sértettet, aki azonnal életét vesztette.

Az elkövető a helyszínről a rendőrök kiérkezését megelőzően annak ellenére távozott, hogy többen megpróbálták visszatartani. A vizsgálat során kiderült, hogy a sértettel való konfliktusát megelőzően kábítószert fogyasztott.

Az emberölés bűntette és a fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt kiszabott ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!