Elindult a vonatközlekedés az esztergomi, a miskolci és a szolnoki vonalon is

Kék hírek, 2018.09.28

Elindult a vonatközlekedés a Budapest-Esztergom, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon is - tájékoztatta a Mávinform péntek este az MTI-t.

Közölték: a Budapest-Esztergom vonalon Leányvár és Piliscsaba között újraindult a vonatközlekedés. A fennakadást az okozta, hogy délután a fénysorompós vasúti átjárónál egy személyvonat oldalának ütközött egy személygépkocsi.

Tudatták azt is: befejeződött a helyszínelés Rákosliget és Pécel között, így ismét elindulhatott a vonatforgalom a lezárt szakaszon. Várhatóan szombat hajnalra visszaállhat a menetrend szerinti közlekedés a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon. A két állomás között a Miskolcra tartó InterCity vonat ugyancsak fény- és félsorompós átjáróban egy személygépkocsival ütközött össze.

Mint írták, az egyik vágány fölött este helyreállították a megrongált felsővezetéket, így Maglód és Mende között elindulhatott a vonatforgalom a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon. A másik vágánynál még dolgoznak. A késések folyamatosan csökkennek. A Mávinform korábbi tájékoztatása szerint Maglód és Gyömrő között délután a vasúti átjáróban áthaladó darus gépkocsi mindkét vágány fölött leszakította a felsővezetéket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!