Elítélték a sopronkőhidai börtönből megszökött férfit

Kék hírek, 2018.09.03

Két és fél év fegyházbüntetésre ítélte a Soproni Járásbíróság hétfőn, első fokon azt a férfit, aki januárban megszökött a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézetből - tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Havasiné Kulcsár Petra elmondta, J. I. - akit korábban életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtottak - tavaly március óta gépkezelőként dolgozott a büntetés-végrehajtási intézet területén működő gyertyaüzemben.

A férfi január 12-én rosszullétre hivatkozva többször kiment munkahelyéről a mosdóba. Amikor az üzemnél egy teherautóra az ott dolgozók felpakolták a készterméket, a vádlott bemászott az utolsóként felrakott hulladéktároló dobozba, így jutott ki az intézet területéről.

Miután a szökést észlelték, a bv-intézet értesítette a járművezetőt, aki a teherautóval megállt. Ekkor a férfi kimászott a dobozból, és az addig rejtegetett civil ruhába átöltözve leugrott a járműről. A közeli kiskertekben és a temetőben bujkált addig, amíg elfogták.

A férfi beismerte bűnösségét. Azt mondta, azért kísérelte meg a szökést, mert megtudta, hogy valaki a fiát fejbe verte egy baltával. Vallomása szerint haza akart menni, hogy "levágja annak a kezét", aki kezet emelt a fiára.

A bíróság nem vette figyelembe enyhítő körülményként ezt a védekezést, és kizárta a többszörös visszaeső vádlott feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét. Az ítélet nem jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!