Elítélték egy szegedi ékszerbolti betörés elkövetőit

Kék hírek, 2018.04.05

Négy és fél és két és fél év közötti szabadságvesztéssel sújtotta első fokon a Szegedi Járásbíróság csütörtökön azokat a férfiakat, akik - a pince felől a padlót kibontva - több mint százmillió forintnyi aranyat és készpénzt tulajdonítottak el egy szegedi ékszerboltból.

A bíróság a betörés elkövetőit és segítőiket társtettességben nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettében mondta ki bűnösnek mint tettest, illetve bűnsegédet. A vádlottaknak - a fegyházbüntetésre ítélt többszörös visszaeső ötödrendű vádlott kivételével - szabadságvesztésüket börtönben kell letölteniük.

Az értékesítésben közreműködőket jelentős értékre elkövetett orgazdaságban mondta ki bűnösnek, és őket ezért másfél év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság.

Az elkövetők először 2012-ben, az augusztus 20-i ünnep alatt igyekeztek bejutni a pince felől, a födémet megbontva a belvárosi üzletbe, de ekkor rossz helyiségbe fúrtak fel. Legközelebb az október 23-i hosszú hétvége során próbálkoztak, megbontották a pince mennyezetét, majd flexszel kivágták a páncélszekrény alját, és készpénzt, valamint ékszereket és befektetési aranytömböket tulajdonítottak el 105 millió forint értékben.

A vádlottak ezt követően az eltulajdonított arany egy részét átadták a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi osztályán, Budapesten, a Sándor-palotában szolgálatot teljesítő ismerősüknek, aki azt továbbértékesítette egy német ékszerkereskedőnek.

A rendőrség 2013 januárjában az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjében fogta el a német állampolgárt és feleségét, akiknél az eltulajdonított arany egy részét találták meg, mintegy 14 millió forint értékben.

Három vádlott egy társuk segítségével 2012 júliusában Tamásiban is betört egy cég telephelyére, onnan több millió forint készpénzt vittek el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!