Előkészítő ülésen szabtak ki jogerős életfogytiglant a nagyerdei gyilkosra

Kék hírek, 2018.09.19

Tárgyalás nélkül ítélték jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre a 33 éves K. A.-t, aki februárban agyonvert egy hajléktalan nőt a debreceni Nagyerdőben - tájékoztatta a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

Dobó Dénes közölte: a törvényszék az új büntetőeljárási törvény értelmében előkészítő ülést tartott a K. A. ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, nyolcrendbeli súlyos testi sértés kísérlete és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés kísérlete miatt indult büntetőügyben.

A vádlott az előkészítő ülésen lemondott tárgyalástartási jogáról és beismerő vallomást tett, amit a bíró elfogadott. A bíróság a férfit mint többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Feltételes szabadságra legkorábban harminc év múlva bocsátható.

A törvényszék által elfogadott vádirati tényállás szerint a férfi 2017 nyarán egy nyíregyházi hajléktalanszállóról átköltözött egy debrecenibe. A városban alkalmi munkákat vállalt, a kapott pénzt italra és gyógyszerre költötte.

K. A. február 18-án Debrecen főterén észrevette a sértettet, akivel előtte már többször találkoztak és megkínálták egymást itallal. Megállapodott a nővel, hogy együtt kimennek a Nagyerdőbe, és közösülni fognak. Gyalog indultak útnak, közben tovább boroztak, így mire kiértek az erdőbe, már nagyon részegek voltak.

Az erdőben megpróbáltak közösülni, de nem sikerült nekik, majd a sértett közölte, hogy hagyják is abba. K. A. agresszív lett, dulakodni kezdtek, mindketten a földre kerültek. A férfi megütötte a nőt és továbbra is próbált vele közösülni, majd állon vágta, a nyakára ránehezedett. Egy idő után azt vette észre, hogy a sértett nem lélegzik. Amikor rájött arra, hogy mit tett, elment a helyszínről a hajléktalanszállóra. A holttestre később járókelők találtak rá.

Két nappal később a férfi Debrecen belvárosában nyolc nőt és egy 13 éves gyereket minden szóváltás nélkül ököllel arcon ütött. Az egyik sértett felhívta a segélyhívót, és a rendőrök a férfit a helyszíntől nem messze elfogták. A sértettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, de a bíróság szerint a vádlott szándéka súlyos sérülés okozására irányult.

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte - egyebek mellett - azt, hogy a vádlott többszörös visszaeső, enyhítő körülményként pedig a beismerő vallomását.

Az ítélet jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!