Eloltották a szombathelyi szeméttelepen keletkezett tüzet

Kék hírek, 2020.04.17

Negyvennyolc órányi munkával sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak azt a tüzet, amely még szerda este ütött ki Szombathelyen, a Körmendi úti szeméttelepen - közölte az Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság péntek este.

A tájékoztatás szerint a háromhektáros területen növényi hulladék égett, az oltásban kilencven hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó vett rész, csaknem harminc gépjárművel.

A lángokat már szerdán a késő esti órákban sikerült megfékezni, az utómunkálatok során a parázslást is megszüntették. Szombathelyen belvárosában még pénteken is érezni lehetett a füstszagot.

A helyszínen és a vasi megyeszékhely több pontján méréseket végzett a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborja, amely nem mutatott ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt a levegőben - írták a közleményben.

A szerda esti, hatalmas lángokkal járó tűzeset nézelődők százait vonzotta az oltás helyszínére, akik tömegesen szegték meg a kijárási korlátozást, járműveikkel pedig a környező utcákban torlódást okoztak. A rendőrség távozásra szólította fel és figyelmeztette az embereket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!