Elrendelték az intézeti lakótársát megkéselő asszony kényszergyógykezelését

Kék hírek, 2020.07.24

Felmentette az emberölés bűntette kísérletének vádja alól, ugyanakkor elrendelte a kényszergyógykezelését a Nyíregyházi Törvényszék annak az asszonynak, aki 2019-ben egy ápoló-gondozó otthonban késsel nyakon szúrta egyik lakótársát - közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel pénteken. Az ítélet jogerős.

Resán Dalma közleményében azt írta, a tényállás szerint a 43 éves asszony fiatal felnőtt korától pszichiátriai betegségben szenved, emiatt 2010-től egy vidéki ápoló-gondozó otthonban élt. Ott ismerkedett meg a szintén az otthonban lakó férfival és annak barátnőjével; utóbbi halálakor a vádlott a férfit hibáztatta, ezért megromlott a kapcsolatuk.

A nő 2019. augusztus 22-én ingerülten kezdett viselkedni, kötekedett az otthonban lakókkal és ápolókkal, majd este bement a férfi szobájába és egy konyhakéssel kétszer nyakon szúrta - ismertette a szóvivő. A megkéselt férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a beszerzett szakvélemény alapján megállapította, hogy a vádlott kóros elmeállapota miatt nem büntethető, ezért felmentette az emberölés bűntette kísérletének vádja alól, egyben elrendelte az asszony határozatlan ideig tartó kényszergyógykezelését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!