Elutasították a perújítást a diósdi kettősgyilkosság ügyében

Kék hírek, 2018.05.31

Elutasította a perújítást csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszék a diósdi kettősgyilkosság és más cselekmények ügyében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

Az eljárás adatai szerint V. T. a diósdi kettős emberölésben, valamint egy pénzszállító elleni fegyveres rablási kísérletben bűnsegéd, illetve társtettes volt, és a terhére róható bűnszervezetben elkövetett bűnrészesség is. Ezen kívül 2004-től közreműködött tetemes mennyiségű kőolajszármazék és üzemanyag eltulajdonításában a százhalombattai finomítóból.

A bíróság 2010-ben mindezért jogerősen 13 év fegyházra ítélte V. T.-t, aki az ítélet meghozatala előtt megszökött a házi őrizetből. Védőjének kérelmére a Fővárosi Ítélőtábla perújítást rendelt el.

A törvényszék a bizonyítási eljárás során a vádlott javára értékelhető, bizonyító erővel is rendelkező új bizonyítékot nem talált, ezért a korábbi bizonyítékok újraértékelésének és eltérő tényállás megállapításának nem volt helye. Emiatt a bíróság a perújítást alaptalannak ítélte és elutasította. A döntés ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be - tudatta a törvényszék.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!