Erős forgalom várható a Csongrád megyei határátkelőhelyeken

Kék hírek, 2018.03.28

A húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt erős tranzitforgalom várható a Csongrád megyei határátkelőhelyeken, Röszkén már csütörtök délutántól kialakulhat torlódás - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, hogy az eddigi évek tapasztalatai szerint már csütörtök délutántól torlódás alakulhat ki a röszkei autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasoknak kell számítaniuk akár kétórás várakozásra is.

Ha a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán torlódás alakul ki, a forgalmat Tompa felé terelik. A magyar, a szerb és az uniós állampolgárok - naponta 7 és 19 óra között - használhatják az ásotthalmi, a tiszaszigeti és a röszkei közúti határátkelőhelyet is.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen csütörtöktől kedd hajnalig szintén kialakulhat 30-120 perc közötti várakozás.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitva tartásáról és a valószínű várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályán is erős forgalom alakulhat ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!