Forgalomkorlátozás az M3-as autópályán felújítási munkák miatt

Kék hírek, 2018.07.06

Felújítási munkák miatt péntektől várhatóan kilencven napig forgalomkorlátozás lesz az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán Polgár térségében a 168-as és a 174-es kilométerszelvény között  - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a társaság beruházásában, hazai költségvetési forrásból megvalósuló kivitelezési munkák hétfőn indulnak el. Az első ütemben az építési területet érintően teljes pályazár lesz érvényben a 168-as és 172-es kilométerszelvény között, a forgalmat a szemközti, Budapest felé vezető oldalra terelik át. Ez azt jelenti, hogy Nyíregyháza felé egy sávon, a főváros irányába pedig két sávon lehet közlekedni, 60 kilométer per órás sebességkorlátozás mellett.

A második ütemben - 2018 szeptemberétől - váltakozva lesznek sávlezárások és sebességkorlátozások az építési területek mellett - tették hozzá.

A közlemény szerint a rekonstrukció során a szükséges helyeken kicserélik a kötő- és kopóréteget, valamint felújítják a Király ér-hidat, kicserélik annak szegélyeit és a hídon található szalagkorlátokat és madárvédő falat is.

A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a biztonság érdekében tartsák be a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat.

A felújítási munkák idején hosszabb menetidővel kell számolni, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a 36 1 336 2400 telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!