Hamis mosószereket áruló férfi ellen emeltek vádat

Kék hírek, 2018.06.06

Vádat emelt a Battonyai Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki országszerte több mint ezer embert károsított meg hamis mosószerek árulásával - közölte a Békés Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Veress Gabriella megyei főügyész közleményében azt írta, hogy a 40 éves budapesti férfi 2014 nyarától gyenge minőségű folyékony mosószereket címkézett át, azt a látszatot keltve, hogy azok a valósnál jobb minőségűek.

A férfi nyilvános adatbázisból elsősorban kistelepüléseken élő emberek adatait szerezte meg, majd másokat bízott meg azzal, hogy vegyék fel velük telefonon a kapcsolatot. A telefonálók - a vádlottól kapott instrukciók szerint - magukat Magyarországon is piacvezető, mosószereket gyártó multicégek alkalmazottainak adták ki, valótlan tájékoztatást adtak a mosószer eredetéről és hatásfokáról, valamint azt állították, hogy a sértett nyerte a terméket.

A vádlott magát esetenként egy futárszolgálat képviselőjének kiadva megjelent a sértetteknél az átragasztott címkéjű mosószerrel és a szállításért átvett 2-3 ezer forintot, esetenként számlatömbből még elismervényt is adott.

Amennyiben a sértett a mosószer átvételét megtagadta, a vádlott közölte, hogy feljelentéssel fog élni, és a sértett nyugdíjából letiltják az összeget. A sértettek a kijelentés hatására, vagy az estenként agresszív fellépésre a terméket átvették és kifizették.

A Battonyai Járási Ügyészség a férfit 1185 rendbeli, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalással, 85 rendbeli kísérletével, valamint 72 rendbeli a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével és 32 rendbeli kísérletével vádolja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!