Hárman könnyebben megsérültek egy nyírbátori gyár hulladéktárójában keletkezett tűzben

Kék hírek, 2018.05.31

Hárman könnyebben megsérültek és több mint 2500 embernek kellett elhagynia otthonát, vagy a környező üzemekben lévő munkahelyét, amikor kigyulladt egy gyár hulladéktárolója csütörtök délután Nyírbátorban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta, a lángok egy kétszáz négyzetméteres épületben csaptak fel, majd átterjedtek egy ponyvás teherautóra, egy kistehergépkocsira és egy kisebb melléképületre is.

Az MTI helyszínről származó információi szerint a tűzeset a város ipari parkjában lévő, műanyag flakonokat gyártó, olasz tulajdonú Serioplastnál történt.

A tűzesethez a nyíregyházi, a nyírbátori, a debreceni, a mátészalkai és a kisvárdai hivatásos tűzoltókat, valamint a nyíradonyi és a baktalórántházi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízágyú és több vízsugár segítségével körülhatárolták a tüzet, jelenleg az utómunkálatok tartanak - ismertette a szóvivő. Két közelben lévő gáztartályt folyamatosan hűtöttek a tűzoltóknak.

Hozzátette, a tűz, a füst és a robbanásveszély miatt több környező lakóépületben élőknek, illetve a közeli üzemekben dolgozóknak ideiglenesen el kellett hagyniuk a területet, az elhelyezésükről az önkormányzat gondoskodik.

A füst miatt a katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották, de a méréseik nem mutattak ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt a levegőben. A mentők tájékoztatása szerint három ember könnyebb sérüléseket szenvedett - mondta a szóvivő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!