Heroinkereskedőket ítélt el a bíróság

Kék hírek, 2020.09.16

A bíróság részben ítéletet mondott abban az ügyben, amelyben hat embert vádolnak kábítószer-kereskedelem bűntettével - derült ki a Fővárosi Törvényszék szerdai közleményéből.

Azt írták, a vád szerint az elsőrendű vádlott heroinkereskedelemmel foglalkozott Budapesten.

Az ismeretlen forrásból származó kábítószert továbbértékesítette többek között a másodrendű vádlottnak, aki szintén továbbadta azt mások mellett a harmad- és a negyedrendű vádlottnak.

A harmadrendű vádlott viszonteladóként továbbadta a heroint az ötöd- és a hatodrendű vádlottaknak, akik szintén továbbértékesítették a szert.

Az ügyészség az első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, míg az ötödrendű és hatodrendű vádlottakat társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.

Az előkészítő ülésen az ügy másod-, ötöd- és hatodrendű vádlottjai beismerték bűnösségüket és egyúttal lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról is, így a törvényszék a másodrendű vádlottat 5 és fél év börtönbüntetésre, az ötöd- és hatodrendű vádlottakat pedig 2-2 év - 4 év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet utóbbiak esetében jogerős, míg a másodrendű vádlott esetében az ügyész súlyosításért fellebbezést jelentett be. A másik három vádlott ügyében az eljárás novemberben folytatódik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!