Hét és fél év fegyházat kapott egy rabló, aki nyakláncot tépett le egy nőről

Kék hírek, 2020.09.02

Hét és fél év fegyházra ítélték első fokon azt a 26 éves férfit, aki Budapesten kitépte egy nő nyakából a láncot - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vád szerint a férfi 2020 júniusában szabadult szabadságvesztés büntetéséből, ezért szüksége volt pénzre.

A férfi augusztus 28-án a késő délutáni órákban felfigyelt a vele egy buszon utazó sértettre, akinek a nyakában meglátott egy általa aranynak hitt, valójában orvosi fém nyakláncot. A férfi követte a nőt, és Soroksáron, a Grassalkovich úton kitépte az ékszert a nő nyakából.

A nő egyik ismerőse látta ezt, és a férfi után szaladt, hogy visszatartsa, a tolvaj azonban egy késsel többször megfenyegette a segítőt.

A rendőrség a rablót két napon belül azonosította és őrizetbe vette, az ügyészség pedig a férfit - mint többszörös és különös visszaesőt - felfegyverkezve elkövetett rablás miatt bíróság elé állította. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság első fokon a vádlottat bűnösnek mondta ki és hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség még hosszabb tartamú fegyházbüntetésért, a védelem enyhébb minősítésért és büntetésért fellebbezett - közölte a fővárosi főügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!