HIBAIGAZÍTÁS - Tisztességtelen szerződéseket kötő fővárosi utazási iroda ellen indítottak pert

Kék hírek, 2018.10.17

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy az október 16-án 09.53 órakor kiadott, Tisztességtelen szerződéseket kötő fővárosi utazási iroda ellen indítottak pert című anyagunk 2. bekezdésében az eljáró főügyészség helyesen:



Pest Megyei Főügyészség

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT - Tisztességtelen szerződéseket kötő fővárosi utazási iroda ellen indítottak pert

Budapest, 2018. október 16., kedd (MTI) - Egy fővárosi utazási iroda az ország különböző városaiban közvetítők által kötött tisztességtelen szerződéseket ügyfeleivel, ezért pert indítottak ellene - közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A főügyészség keresetében azt kérte, hogy a Fővárosi Törvényszék állapítsa meg a szerződés tisztességtelen feltételeinek érvénytelenségét és kötelezze az utazási irodát arra, hogy az ítéletről közleményben tájékoztassa minden ügyfelét.

A közvetítőknél az ügyfelek szerződéseket köthettek és befizethették utazásuk díját, de az egyik feltétel úgy szólt: ha a befizetett összeget a közvetítő nem utalja tovább időben, akkor az utazás nem jön létre és az utas még bánatpénzt is köteles fizetni - írták.

A tájékoztatás szerint a szerződés tartalmazza azt is, hogy az utas minden szerződési pont meghatározásában részt vehet, amivel kizárták a szerződés megtámadásának lehetőségét. Az utazási iroda azt is kikötötte, hogy az utasok melyik budapesti bíróság előtt indíthatnak pert - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!