Illegális bevándorlás - Bakondi: a rendőrség megvédi a magyar határt

Kék hírek, 2020.01.28

A magyar rendőrség minden kihívásra megfelelő választ fog adni, és megvédi a magyar államhatárt -  mondta a kedd hajnalban Röszkénél történt tömeges áttörési kísérlet kapcsán Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden az M1 aktuális csatornán.

Illegális migránsok csoportosan két hullámban, 5 óra 20 perckor, majd 5 óra 30-kor erőszakosan kíséreltek meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 átkelőhelynél. A rendőrök ebben megakadályozták őket; a szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le.

Bakondi György a műsorban felidézte, hogy az incidens ugyanott, "egy emblematikus helyszínen" történt, ahol 2015 őszén migránsok még a kedd hajnalinál is nagyobb tömege próbált erőszakos módon Magyarországra áttörni.

A keddi incidenst úgy összegezte: egy szervezett, megfelelően vezetett, a határőrizet rendszerét jól ismerő, fiatal férfiakból álló, erőszakosan viselkedő tömeg bejutási kísérletének lehettünk szemtanúi.

A többvonalas, többlépcsős magyar határőrizeti rendszer ugyanakkor jól működött, a magyar rendőrök, katonák és fegyveres biztonsági őrök sikeresen akadályozták meg a nagyobb migránscsoport illegális bejutását Magyarországra - hangsúlyozta a belbiztonsági tanácsadó.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!