Illegális bevándorlás - Letartóztattak egy Pápánál elfogott embercsempészt

Kék hírek, 2020.07.17

Letartóztatott a Veszprémi Járásbíróság egy 40 éves román férfit, aki hat migránst próbált meg Magyarországról Ausztriába csempészni - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Azt írták: a román sofőr szerda hajnalban vette fel gépkocsijába a magukat szírnek valló, Magyarország területére engedély nélkül belépő és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező férfiakat, hogy őket a magyar-osztrák határon a jogszabályi rendelkezéseket megszegve átvigye.

A hat migráns közül négyen a személyautó hátsó ülésén utaztak, ketten pedig a csomagtartóban voltak, amikor a rendőrök Pápa-Tapolcafő közelében megállítottak a járművet. A nyomozó hatóság az embercsempészés bűntett súlyosabban minősülő, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő esete miatt vonta felelősségre a férfit, mert a gyanú szerint az államhatár jogellenes átlépéséhez több embernek nyújtott segítséget.

A Veszprémi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a gyanúsított letartóztatását, hogy biztosítsa az eljárásban való jelenlétét és megakadályozza a bizonyítás megnehezítését. A végzést a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!