Jogerősen hét évre ítéltek egy albán kábítószercsempészt Szegeden

Kék hírek, 2018.04.17

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy albán férfit, aki több mint 14 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Németországba csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A férfit a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasították Magyarország területéről.

A vádlottat azzal bízták meg, hogy hazájából marihuánát szállítson Németországba. Ezért az autójának hátsó küszöbrészébe két oldalon beépített csőben kialakított rejtekhelyekre a férfi tudtával nyolc-nyolc tasakba csomagolva kábítószert rejtettek el. A vádlott 2016. május 30-án este jelentkezett belépésre Magyarországra a röszkei határátkelőhelyen autójával, amelyben még két albán állampolgár utazott, de ők nem tudtak az illegális szállítmányról.

A tételes vámvizsgálat során a pénzügyőrök megtalálták az elrejtett szállítmányt, összesen 14,135 kilogramm marihuánát. A kábítószer összes hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának legalább 1,36-szorosa volt.

Döntésével a táblabíróság súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által kiszabott hatéves büntetést. Hegedűs István tanácsvezető bíró kifejtette, az utóbbi időben elszaporodtak a hasonló bűncselekmények. Az ítélőtábla úgy látta, az ügy összes körülményét figyelembe véve a büntetésnek a törvényi minimumot - öt év - lényegesen meg kell haladnia.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!