Kábítószer-kereskedőket ítéltek el Szegeden

Kék hírek, 2019.11.20

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy férfit, aki interneten árusított szintetikuskannabinoid-származékokat 2014-2015-ben, a drog egy részét továbbadó társa hat évet kapott.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettében mondta ki bűnösnek a két férfit.

A vádlott 2014 márciusától működtette a legalvilag.hu weboldalt, ahol füstölőket és kannabinoid hatóanyagú szereket hirdetett eladásra, a néhány grammostól akár a kétkilós kiszerelésig. Az anyagokat legálisan forgalmazhatóként tüntette fel, figyelmeztetve a megrendelőket, hogy ezek a szerek emberi és állati fogyasztásra nem alkalmasak.

A drogot a férfi országszerte forgalmazta. A vevők a weboldalon megadott telefonszámon adták le a rendelést, majd az árut postai utánvétellel a vádlott vagy megbízottja levélben vagy csomagban feladta a megadott címre. A drog ellenértéke egy pénzküldő szolgáltatóval, illetve postai úton jutott el a férfihoz. A forgalmazott szerek hatóanyag-tartalma utólag már nem volt megállapítható, így az sem, hogy a drogok új pszichoaktív anyagnak vagy kábítószernek minősültek-e.

A férfi több ügyféllel, így egy kiskunfélegyházi vevővel személyesen is kapcsolatba került, akinek többször közvetlenül értékesített drogot. Egy ilyen átadás előtt fogták el a rendőrök.

A másik vádlott a Csongrád megyei Szegváron értékesített szintetikus kannabinoidokat. 2015 elejétől áprilisi elfogásáig többször rendelt a weboldalt üzemeltető férfitól drogot, amit helyben adott el.

Döntésével a tábla bíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Törvényszék ítéletét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!