Könnyebbé válik az utazás Pilisszántó és Budapest között

Kék hírek, 2018.09.01

A Pilisszántó és Budapest közötti útvonalra a Budapest-bérlet mellé váltott, kiegészítő helyközi VOLÁNBUSZ-bérletek a Pilisvörösvár és Budapest közötti vonatokra is érvényesek szeptember 1-jétől - közölte a MÁV Zrt.

Az utasok ennek köszönhetően egyetlen bérlettel tudják igénybe venni Pilisszántó és a főváros között a vasúti elérést biztosító autóbuszjáratokat és a vonatokat.

A Budapest-Esztergom 2-es számú vasútvonal felújítása és villamosítása lehetővé tette, hogy bővebb kínálattal, rövidebb menetidővel közlekedjenek a vonatok, ezért csökkent a térség autóbuszjáratainak utasforgalma. Szeptember 1-jétől a vasúti átszállási lehetőségek bővítése érdekében a 800-as, a 810-es, a 815-ös, a 820-as, a 830-as és a 832-es autóbuszok menetrendje módosul, a 811-es és a 831-es pedig megszűnnek.

A 830-as autóbuszvonal valamennyi járata - a pilisvörösvári vasútállomás érintésével - Pilisszántóig meghosszabbított útvonalon közlekedik, így a vasútállomással nem rendelkező Pilisszántó esetében létrejött a vasúti kapcsolat.

Az autóbusz járatok Pilisvörösváron optimális átszállási lehetőséget biztosítanak a vonatokra, így "kedvező, vasúti-közúti kombinált közlekedés jön létre Budapest és Pilisszántó között", ami figyelembe véve a 10-es számú főúton tapasztalt gyakori forgalmi torlódásokat rövidebb idő alatt teszi elérhetővé a fővárost - írta közleményében a vasúttársaság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!