Letartóztatták a balassagyarmati férfi gyilkosát

Kék hírek, 2018.10.08

A Salgótarjáni Járásbíróság letartóztatta azt a 39 éves budapesti férfit, aki múlt kedden halálra verte ismerősét Balassagyarmaton. A bántalmazást videóra vette, álnéven értesítette a mentőket, és félrevezette a rendőröket.

Lajkó Péter, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel hétfőn közölte: a szökés és elrejtőzés veszélye miatt a letartóztatást 30 napra rendelték el.

Az eddigi adatok szerint a két férfi évekkel korábban Németországban ismerkedett meg, ahol egy munkahelyen dolgoztak. A gyanúsított október 2-án a délutáni órákban meglátogatta a sértettet Balassagyarmaton. Közösen több szórakozóhelyet is felkerestek, mindketten ittas állapotba kerültek, és már az utcán kialakult közöttük szóváltás, illetve dulakodás, a gyanúsított a sértettet többször meg is ütötte.

A késő éjszakai órákban abba a családi házba mentek, ahol a sértett az édesanyjával lakott. Ott a budapesti férfi tovább ütötte és rugdosta ismerősét. Ezt, valamint a sértett szenvedését mobiltelefonja videofelvevőjével rögzítette, majd elvette a magatehetetlen férfi nyakláncát.

A bántalmazás után az éjszaka még hátralévő részét a sértett mellett töltötte. Amikor szerda reggel észlelte, hogy ismerőse nem mutat életjeleket, álnéven értesítette a mentőszolgálatot, majd a közelben levő ruházati boltban a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett újat vásárolt. Ezt követően az elsődleges intézkedést végző rendőrjárőröket félrevezetve azt nyilatkozta, hogy a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés és kifosztás bűntett miatt folytat nyomozást a 39 éves férfival szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!