Letartóztattak két, adójegy nélküli cigarettát értékesítő férfit

Kék hírek, 2020.06.26

Orgazdaság miatt letartóztatott a Nyíregyházi Járásbíróság pénteken két férfit, akik magyar adójegy nélküli cigarettát értékesítettek - közölte a Nyíregyházi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője az MTI-vel. A döntés nem jogerős.

Gunyecz Zoltán közleménye szerint a két férfi 12 500 doboz cigarettát értékesített egy ismerősüknek áprilisban. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei szerdán érték tetten őket, amint egyikük 60 ezer doboz adójegy nélküli cigarettát pakolt át egy vevő mikrobuszába, míg másikuk figyelte a helyszínt - írta.

Hozzátette: a NAV járőrei a tettenérés után a gyanúsítottak encsi raktárhelyiségében százezer doboz adózás alól elvont cigarettát találtak és foglaltak le. A két férfi által megszerzett cigaretta belföldi forgalmi értéke mintegy 370 millió forint.

A bíróság a két büntetett előéletű férfit egy hónapra letartóztatta, mert indoklása szerint az 5-10 évig terjedő büntetés miatt megalapozottan feltehető a két férfi szökése, elrejtőzése, hogy társaikat megfélemlítenék, jogellenesen befolyásolnák, és ezzel veszélyeztetnék a bizonyítást. Továbbá a bűnismétlés veszélye is fennáll - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!