Liget Budapest - Elkezdődött a városligeti mélygarázsépítés

Kék hírek, 2018.06.13

    Budapest, 2018. június 13., szerda (MTI) -  Elkezdődött a mélygarázsépítés a Városliget peremén. A tervek szerint az Állatkerti körúton 700, a Hermina úton 275, a Dózsa György úton pedig 800 férőhelyes földalatti parkolók lesznek - tájékoztatta a Városliget Zrt. szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a mélygarázsoknak köszönhetően tisztul a park levegője, csökken a zajterhelés és biztonságosabbá válik a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése.

A csaknem 30 ezer négyzetméter szintterületű, vastag földréteggel - és így növényzettel - borított Dózsa György úti négyszintes mélygarázsban külön beállót kapnak a mozgássérültek járművei, a motorkerékpárok és az elektromos autók. Emellett a garázs legfelsőbb szintjén kerékpártárolókat és öltözőket alakítanak ki - írták.

A tervek szerint az új mélygarázsokban kedvezményesen parkolhatnak majd a környező utcák lakói, ennek érdekében a Városliget Zrt. tárgyalásokat folytat az illetékes önkormányzatokkal.

Közölték: a Városliget autóforgalmának csökkentésé mellett egy kutyás élményparkot és új sportpályákat is kialakítanak, emellett a Vakok kertjének és a Szépművészeti Múzeum környéki parkrésznek a megújítása is folyamatban van.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!