MÁV: egész nyáron korlátozásokra kell számítani a ceglédi elővárosi, a debreceni és a szegedi fővonalakon is

Kék hírek, 2020.06.11

Egész nyáron korlátozásokra kell számítani a ceglédi elővárosi, a debreceni és a szegedi fővonalakon is a Nyugati pályaudvarra vezető vasúti szakasz felújítása miatt - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a ceglédi vonal pályahálózatának karbantartására a MÁV mintegy 4 milliárd forintot csoportosított át idén saját forrásból, hogy kevesebb legyen a műszaki hiba, pontosabbak legyenek a vonatok.

A Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújításával egyszerre, május közepén megkezdődtek az előkészítő munkák a pályaudvar és a Városliget elágazás közötti szakaszon. A következő fázisban, június 20-tól augusztus végéig jelentős módosítás lép életbe a karbantartás miatt - hangsúlyozták.

Több járat indulási és célállomása megváltozik, a szegedi InterCity-k munkanapokon Zuglóból, hétvégén Kelenföldről fordulnak. A reggeli csúcsidőszakban nagyobb utasforgalom alakulhat ki Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között, az éjszakai vonatok esetében pedig a Nyugati helyett Zugló, illetve Kőbánya-Kispest lesz a végállomás.

A mostani karbantartás ideje alatt csak egy vágányt zárnak le, így a másikon folyamatosan biztosítják a közlekedést. Emellett elvégzik a Dózsa György úti híd és a Kacsóh Pongrác úti gyalogos aluljáró szigetelési munkáit, valamint az Erzsébet Királyné úti gyalogos aluljáró szegélyét meghosszabbítják és magasítják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!