Meghosszabbították a Hős utcai drogárusítással gyanúsított férfi letartóztatását

Kék hírek, 2020.01.02

Egy hónappal meghosszabbította a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint új pszichoaktív anyagokkal kereskedett Budapesten, a X. kerületi Hős utcában - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. A végzés egyelőre nem végleges.

A közlemény szerint a 19 éves férfi a kőbányai Hős utcában 2017 augusztusa és 2018 áprilisa között biofű és varázsdohány fantázianevű új pszichoaktív anyagot árult a családtagjaival együtt. A gyanúsított az eljárásban korábban elrendelt bűnügyi felügyeletéből tavaly márciusban megszökött - a nyomkövető eszközt levágta magáról -, de a rendőrség újból elfogta.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság egyelőre nem végleges végzésével egy hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását az eljárásban való részvétel biztosítása és bűnismétlés megakadályozása miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy a négy férfi - a 43 éves G. Róbert, a 19 éves G. Gábor, a 25 éves G. Máté és a 31 éves D. Boldizsár - ellen új pszichoaktív anyaggal való, bűnszövetségben elkövetett visszaélés miatt folyik nyomozás. A dílerek 2016-tól egészen 2018 nyári elfogásukig mintegy 2900 adag új pszichoaktív anyagot adhattak el - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!