Nyolc év börtönre ítélték a partnereit elkábító és kifosztó nőt

Kék hírek, 2020.09.03

Nyolc év börtönre ítélt egy partnereit életveszélyes koktéllal elkábító és kifosztó nőt a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletével - tudatta a törvényszék honlapján közleményben.

Az eljárás adatai szerint a nő 2018 őszén internetes társkereső oldalakon álnéven regisztrálva kapcsolatba lépett az ügy három sértettjével azért, hogy értékeiket megszerezze. Egy sértettel a Margitszigeten, két másikkal pedig a lakásukon találkozott, ahol olyan italokat kínált nekik, amelyekbe többnyire bódító hatású, vényköteles gyógyszereket kevert. Amikor a sértettek az italtól öntudatlan állapotba kerültek, a nő elvette értékeiket, így a három férfinek összesen több mint egymillió forint kárt okozott. A sértetteket kórházban kellett ápolni, mindhárman közvetlen életveszélyes állapotba kerültek.

A nőt a nyomozók egy budapesti szórakozóhelyen fogták el, SIM-kártyák, e-mail-címek, jelszavak, vényköteles tabletták voltak nála.

Az elsőfokú bíróság életveszélyt okozó testi sértés, rablás és okirattal való visszaélés miatt mondta ki a vádlott bűnösségét és 8 év börtönre, illetve 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntés ellen az ügyész fellebbezett, így az nem jogerős.

A vádlott letartóztatását a bíróság fenntartotta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!