Öt évre ítélték a több ember halálát okozó sofőrt

Kék hírek, 2018.05.17

Másodfokon jogerősen 5 év szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Székesfehérvári Törvényszék azt a férfit, aki 2014-ben a Mezőfalva és Nagyvenyim közötti úton balesetet okozott. A balesetben egy várandós anya, a férje, valamint egyik gyerekük meghalt, a másik gyerek súlyosan megsérült.

A törvényszéknek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint első fokon a Dunaújvárosi Járásbíróság 2017 júniusában a vádlottat közúti baleset okozásának vétségében mondta ki bűnösnek, akkor négy év szabadságvesztést kapott, valamint öt évre eltiltották a járművezetéstől. Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbezett.

Másodfokon a Székesfehérvári Törvényszék az elsőfokú bíróság eljárását törvényesnek, az általa megállapított tényállást megalapozottnak találta. Ugyanakkor a vádlott büntetését öt év szabadságvesztésre súlyosbította, továbbá hat évre tiltotta el a járművezetéstől.

A jogerős ítéletben a bíróság megállapította, hogy 2014. november 1-jén este - ködös időben - a vádlott személygépkocsijával egy kocsisor előzésébe kezdett, majd észrevette, hogy szemből egy autóbusz közeledik. A baleset elkerüléséért hirtelen kormánymozdulattal visszatért a saját sávjába és nekiütközött a szabályosan közlekedő egyik autónak, amely így frontálisan ütközött az autóbusszal.

E személygépkocsi vezetője - egy állapotos asszony -, a férje, valamint egyik gyermekük olyan súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Másik gyermekük súlyos sérülést szenvedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!