Pénzmosás miatt vádat emeltek két zalai férfi ellen

Kék hírek, 2019.11.19

Pénzmosás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat két zalai férfi ellen, aki vállalta, hogy német cégektől csalással megszerzett összegeket vesz fel magyar bankokban - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Pirger Csaba ismertetése szerint az 55 éves, büntetett előéletű zalaszentiváni férfi 2015-ben megállapodott 49 éves, büntetlen zalaegerszegi társával, hogy külföldi cégektől bűncselekménnyel megszerzett átutalásokat fogadjon számláira.

Egy ismeretlen 2015 októberében egy müncheni székhelyű cég nevében kiállított hamis átutalási megbízással Németországból több mint 23 ezer eurót, vagyis mintegy hétmillió forintot utalt át a zalaegerszegi férfi egyik számlájára. A férfi az összeg jelentős részét három részletben felvette és átadta a társának, aki több mint 100 ezer forintot fizetett neki közreműködéséért.

Az említett ismeretlen tettes 2015 októbere és 2016 januárja között további németországi cégek számláiról kísérelt meg hamis megbízásokkal pénzt átutalni a magyarországi bankszámlákra. Több német város bankfiókjaiba postán eljuttatott, de hamis átutalási megbízásokkal összesen még csaknem 70 millió forintot akartak Magyarországra küldeni. A banki alkalmazottak minden esetben felismerték a hamis megbízásokat, ezért nem teljesítették az átutalásokat.

A Zala Megyei Főügyészség pénzmosás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a két férfi ellen a Zalaegerszegi Törvényszéken.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!