Szombattól pótlóbuszok közlekednek a nagykörúti villamosvonalak egy szakaszán

Kék hírek, 2018.06.15

Szombattól egészen szeptemberig pótlóbuszok közlekednek Budapesten a nagykörúti villamosvonalak egy szakaszán, a körúton buszsávot alakítanak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az Oktogon és a Harminckettesek tere között elbontják a meglévő villamosvágányokat és a mostaninál modernebb vágányhálózatot építenek ki. A nemzetközi összehasonlításban is sűrűnek számító villamosforgalom jelentős terhelést jelent a vasúti pályára, a modernebb felépítmény viszont a későbbiekben szükségessé váló karbantartást a mostaninál gyorsabbá, egyszerűbbé teszi - olvasható a BKK közleményében.

A kimaradó szakaszon pótlóbuszok fognak közlekedni, a zavartalan haladásuk érdekében a szokásoknak megfelelően a nagykörúton buszsávot alakítanak ki a külső forgalmi sávban az Oktogon és Pál utca közötti szakaszán, ezért irányonként csak egy sávot lehet használni.

A nyári villamospótlás első hétvégéjén, június 16-17-én az ideiglenes forgalmi rend kialakításakor az Oktogon és a dél-budai végállomások között végig pótlóbusz jár, ezt követően a szerelvények a Széll Kálmán térről az Oktogonig, a dél-budai végállomásoktól pedig a Harminckettesek teréig járnak. A pótlóbuszok az Oktogontól a Corvin-negyedig járnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!