Tizenhat év fegyházra ítéltek egy férfit szállásadója meggyilkolása miatt

Kék hírek, 2018.07.03

Tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék kedden, nem jogerősen egy férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta mozgáskorlátozott szállásadóját 2015-ben Baktalórántházán, hogy az belehalt sérüléseibe - közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Sterné Deák Andrea közleményében azt írta, a vádlottat bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a bíróság.

A tényállás szerint a vádlott 2015. október 5-én a rokonaihoz indult, de lekéste a buszt, így csak Baktalórántházáig jutott. Egy sörözőben megismerkedett egy helyi férfival, aki felajánlotta neki, hogy az egyik ismerősénél megszállhatna egy éjszakára. Közösen elmentek az ismerőséhez, egy egyedül élő, mozgáskorlátozott férfihez, aki beleegyezett abba, hogy a vádlott nála töltse az éjszakát.

A vádlott és a sértett éjjel együtt italozott, majd összevesztek azon, hogy a tulajdonos háromezer forintot kért az éjszakai szállásért.

A vita közben a vádlott egy üres borosüveggel többször fejbe vágta a szállásadóját, majd kézzel ütötte a fejét és az arcát. Az ütésektől a sértett eszméletlen állapotba került és rövid időn belül meghalt.

Az ítéletet a vádlott és az ügyész tudomásul vette, a védő elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Az új büntetőeljárási törvény hatálybalépése óta a Nyíregyházi Törvényszéken - első fokon - ez volt az első ítélet - jegyezte meg a szóvivő. A bíróság az ügyben több napon tartott tárgyalást ülnökök részvételével, de az ítéletet az eljáró bíró az új büntetőeljárási törvény hatálybalépése nyomán már ülnökök részvétele nélkül hirdette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!