Tizenkét év fegyházat kapott a csepeli trafikrabló

Kék hírek, 2018.09.20

Beismerte a bűncselekmények elkövetését a csepeli trafikrabló a bíróság előkészítő ülésén csütörtökön, és jogerősen tizenkét év fegyházra ítélték - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi bíróság előkészítő ülést tartott annak a 33 éves férfinak az ügyében, aki 2016 márciusa és szeptembere között riasztópisztollyal fenyegetőzve kirabolt három csepeli és egy budafoki trafikot, valamint megpróbált kirabolni egy csepeli postahivatalt is - írták.

Közölték: az ügyész azt indítványozta, hogy ha a vádlott beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen, akkor 12 év fegyházbüntetésre ítéljék, azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ezután a korábban rablásért már hat évre elítélt, különös visszaeső vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyalás jogáról.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat mint különös visszaesőt ötrendbeli - egy esetben csak megkísérelt - fegyveres rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte, és kimondta, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi három XXI. kerületi és egy XXII. kerületi dohányboltot rabolt ki valódi fegyvernek látszó riasztópisztolyával. Mindig eltakarta az arcát, a fejére kapucnit, a kezére kesztyűt húzott. A dohányboltokban a pisztollyal megfenyegette az eladókat, és a kasszában lévő pénz átadását követelte tőlük. Volt olyan sértett, akinek a fegyvert közvetlenül a homlokához tartotta. Mintegy 860 ezer forintot szerzett így.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!