Tizennyolc év alatti lányokat is prostitúcióra kényszerítettek Nyíregyházán

Kék hírek, 2018.05.06

Prostitúcióból fedezték fényűző életüket és 18 évesnél fiatalabb lányokat is prostitúcióra kényszerítettek nyíregyházi bűnözők, akiknek ügyét vádemelési javaslattal zárták le a rendőrök - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

A 36 éves nyíregyházi Á. Róbert és élettársa, a szintén helyi 35 éves B. Mónika több nőnek rendszeresen szervezett utazásokat és szállást nyugat-európai országokba, hogy ott anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást nyújtsanak.

A nőknek az így megkeresett pénzt a gyanúsítottaknak kellett adniuk, vagy bankszámlájukra utalniuk; a bevételből a gyanúsítottak fényűzően éltek.

A rendőrök az elkövetők nyíregyházi lakóhelyén egy nagy értékű személygépkocsit, egymillió forintnak megfelelő valutát és arany ékszereket is lefoglaltak. Az élettársi kapcsolatban élő gyanúsítottakat a rendőrök 2017 augusztusában Nyíregyházán fogták el, őrizetbe vételük után a bíróság szeptembertől elrendelte előzetes letartóztatásukat is.

A rendőrség tájékoztatása szerint a büntetőeljárás során elfogtak egy 23 éves nyíregyházi férfit is, aki a nők külföldre utaztatásában, elszállásolásában, valamint felügyeletükben működött közre, valamint Á. Róbert testvérét, a 40 éves nyíregyházi Á. Józsefet, akit azzal gyanúsítanak, hogy több, 18. életévét be nem töltött lányt kényszerített prostitúcióra Nyíregyházán. Ellene kerítés, kitartottság, valamint gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt folytattak büntetőeljárást a rendőrök előzetes letartóztatása mellett - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!