Több busszal és olcsóbb vonatjegyekkel javul a közlekedés Nagykanizsa és a főváros között

Kék hírek, 2020.09.23

Jövő hétfőtől naponta több autóbuszjárattal, továbbá sűrűbb és kényelmesebb, illetve olcsóbb vonatközlekedéssel javul az eljutási lehetőség Nagykanizsa és Budapest között - közölte szerdai sajtótájékoztatóján Nagykanizsa fideszes országgyűlési képviselője.

Cseresnyés Péter jelezte: a nyári menetrendváltozással hátrányosabb helyzetbe került zalai városok esetében az Innovációs és Technológiai Minisztérium szeptember 28-tól újabb menetrendi változással kényelmesebb, gyorsabb és olcsóbb eljutási lehetőségeket biztosít autóbusszal és vonattal az utazóknak. Továbbra is az a cél azonban, hogy az utasok lehetőség szerint a vonatközlekedést válasszák, ezért csökken a vasúti menetjegyek ára, illetve a vonatközlekedés menetideje is.

Kifejtette: az utasok igényeit figyelembe véve alakították úgy a menetrendet, hogy jövő hétfőtől naponta négy autóbuszpár közlekedik Nagykanizsa és Budapest között, ebből kettő közvetlen eljutást biztosít két és fél óra alatt, kettő pedig Zalakaros érintésével közlekedik nagyjából háromórás menetidővel a két város között.

A főváros és a dél-zalai város között kétóránként indulnak majd vonatok Intercity-vagonokkal, amelyek kevesebb mint háromórás menetidővel járnak. Balatonszentgyörgytől ugyanakkor óránként is el lehet majd jutni a fővárosba, Keszthely felől ugyanis szintén sűrítik a vasúti közlekedést - ismertette Cseresnyés Péter.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára egy szerda délelőtti, budapesti sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az elmúlt hónapok üzemeltetési tapasztalatai alapján a nyári kínálathoz jobban közelítő lehetőségeket biztosítanak utasaik számára a vasúti és az autóbuszos szolgáltatók Székesfehérvár, Veszprém, Szombathely, Keszthely, Nagykanizsa és Zalaegerszeg felé. A mentrendi változások szeptember 28-án lépnek életbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!