Több mint negyed tonna heroint foglaltak le Lengyelországban

Kék hírek, 2020.03.08

Több mint negyed tonna tiszta heroint foglaltak le Lengyelországban, a 4,7 milliárd forintnak megfelelő értékű szállítmány feltartóztatása után egy nemzetközi csempészbandát is elfogtak - közölték vasárnap Varsóban.

A Mateusz Morawiecki kormányfő és Mariusz Kaminski belügyminiszter részvételével megtartott sajtóértekezleten elhangzott: a múlt héten végrehajtott rendőrségi akcióban tengeri úton szállított, hivatalosan zsírkövet tartalmazó négy konténert ellenőriztek előzetes figyelmeztetés alapján. A Gdynia lengyel balti-tengeri kikötőbe érkezett szállítmányban a zsírkő közé rejtett 275 kilogramm heroint találtak meg. A Közel-Keletről származó kábítószert a nyugat-európai országokban forgalmazták volna.

A szállítmány feltartóztatása után az Europol közreműködésével egy összehangolt akcióban egy nemzetközi kábítószercsempész banda 13 tagját tartóztattak le Belgium, Hollandia, Lengyelország és Törökország területén - közölte a lengyel központi nyomozóiroda (CBSP) parancsnoka.

A csoport, amelynek tagja volt egy büntetlen előéletű lengyel vállalkozó is, korábban feltehetőleg több mint két tonna, Közel-Keletről származó heroint és több mint egy tonna latin-amerikai kokaint bocsátott forgalomba Európa-szerte. A Lengyelországot egyik szállítási csatornájaként használó banda működéséről további bizonyítóanyagot gyűjtenek.

A sajtóértekezleten elhangzott: a kábítószercsempészek után két évvel ezelőtt kezdtek el nyomozni az Europol segítségével, az után, hogy Bulgáriában a hatóságok egy 700 kilogrammos, Európába irányuló heroinszállítmányt foglaltak le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!