Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Üzemi szinten már nyereséges az easyJet

Kék hírek, 2018.05.15

Javította anyagi helyzetét az angol easyJet diszkont légitársaság, üzemi szinten már nyereséget tud felmutatni, de az adózott eredmény szerint a cég veszteséges volt az első fél évben.

A társaság honlapján kedden közölt eredménykimutatás szerint a cég az első fél évben 19,5 százalékkal, 2,1 milliárd fontra növelte árbevételét, az üzemi eredmény 8 millió font volt az időszak végén, amely jelentős javulás az egy évvel korábbi 212 milliós veszteséggel szemben. Az adózott eredmény a tavalyi 236 millió fontos veszteség után 68 millió fontra mérséklődött. (Az cég idei pénzügyi éve 2017. október 1-én kezdődött és szeptember végével zárul.)

A cég az első fél évben 8,8 százalékkal több, 36,8 millió utast szállított, a járatok átlagos kihasználtsága 0,9 százalékponttal, 91,1 százalékra javult.

Az elemzésben az easyJet kitért arra, hogy januárban kezdték meg Berlin-Tegel repülőtéren az üzemelést a csődbe ment airberlin egy részének felvásárlásával. Az üzem az elvárásoknak megfelelően, az átlaghoz képest gyengébben indult: a járatokat 63,4 százalékra tudták megtölteni, 42 millió font bevétel mellett 26 millió font vesztesége termelődött a társaságnak Tegelen. A cég emellett Berlin másik repülőteréről, Schönefeldről is üzemeltet járatokat.

A vezérigazgató az eredményeket kommentálva bejelentette, hogy több üzleti utast szeretnének a gépek fedélzetén látni, ezért a hagyományos légitársaságokhoz hasonlóan, hűségprogramot indítanak, emellett felvennék a versenyt a Thomas Cook és TUI üdültető légitársaságokkal azzal, hogy több pénzt költenének az easyJet Holiday leányvállalatukra. Részleteket a vezérigazgató nem mondott.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!